Handelsstraat 2, STADSKANAAL

€ 225.000 k.k.

Handelsstraat 2, STADSKANAAL

Op een markante locatie staat aan het begin van de Handelsstraat en het centrum van Stadskanaal dit in 1915 in opdracht van Rijwielhandel Rademaker gebouwde woon-/winkelpand voor velen bekend als “Klokkencentrum de Groot” welke hier sinds 1973 gevestigd is geweest.

Na rijwielhandel-/fabriek Rademaker hebben tot 1973 verschillende bedrijven het pand gebruikt waaronder een autogaragebedrijf (Ford), een Schoenenhuis met een sigaren + tabakswarenwinkel (de firma Joh. Heijen) en een groentewinkel. De laatste 47 jaar is het klokkencentrum hier gevestigd geweest welke tot begin jaren ’80 nog een eigen klokkenfabriek (Gromefa) hebben gehad in de grote schuurruimte achter het pand.

Op oude archief foto’s is te zien dat het voorheen gebouwd is met een extra verdieping v.v. pannendak, deze is na een brand verloren gegaan waarna het pand is v.v. een plat dak.

Indeling: winkelruimte (ca. 37m²); woonkamer (ca. 28m²); inloopkast-/berging; tussenhal; toiletruimte; centrale hal met trapopgang; kelder; woonkeuken (ca. 18m²) met kast en inbouwkeuken in hoekopstelling; aangebouwde achter-entree.
Verdieping (bovenwoning): centrale hal / overloop met vaste kastruimte; woonkamer (ca. 47m²) met fraai uitzicht en een eenvoudige inbouwkeuken; 3 slaapkamers (ca. 14m², 10m² en 9m²); badkamer met ligbad i.c.m. douche en dubbele wastafel; toiletruimte.

– Fraaie ligging aan het begin van de Handelsstraat en direct bij de “Gasselterbrug” aan de rand van het centrum.
– Vanuit de bovenwoning fraai zicht over het water en richting Gasselternijveenschemond.
– De huidige bestemming van het object is Detailhandel.
– Perceelgrootte van 750m².
– De vrijstaande schuurruimte is zeer royaal met een grootte van ca. 175m² en beschikt over een ruime bergzolder en veranda. Toegankelijk voor meerdere auto’s middels een vernieuwde sectionaaldeur.
– Kunststof dakgoten.
– Verwarming middels CV (intergas HR combiketel, bouwjaar ca. 2005).
– Vele gebruiksmogelijkheden waarbij bijvoorbeeld de winkelruimte kan worden vergroot of het in zijn geheel kan worden verbouwd naar woonruimte.

Kenmerken

Overdracht

Status Verkocht
Adres Handelsstraat 2
Postcode 9501 ET
Vraagprijs € 225.000
Plaats Stadskanaal

Bouw

Type Eengezinswoning
Bouwjaar 1915
Soort Vrijstaande woning